Tuesday, March 07, 2006

Miss Rose Marie Parkkinen. Helsinki 1931 ?

Miss Rose Marie Parkkinen on minulle salaperäinen arvoitus. Uskoisin että hän on syntynyt Helsingissä n. 1880 ja lähtenyt nuorena noin kaksikymppisenä tyttönä ystävättärensä Hannah kanssa kokeilemaan suuren maailman elämää New Yorkiin kotiapulaisena. Hän on mahdollisesti tullut pois Amerikasta 1931 W. F. A. yhtiön laivalla. Hän on tuohon aikaan ollut päälle nelikymppinen ja ilmeisesti halusi takaisin koti Suomeen, kuten monet siirtolaiset haluaisivat päästä takaisin kotimaahansa vanhuuttaan viettämään.

Miksi arvelen asian kulkeneen näin. Minulla on kotonani hyvin kaunis (laitan myöhemmin kuvan tähän Blogille) Amerikasta ostettu matka-arkku. Matka-arkku on tullut Suomeen 1931 New Yorkista laivalla. Matka-arkussa on nippu vanhoja sanomalehtiä New Yorkista ( pari kuvaotetta lehdistä tällä Blogilla). Rose on joka tapauksessa tullut Suomeen ja tuonut postikorttinsa mukanaan, ovatko ne kortit tulleet tässä arkussa joka on nyt minulla? Se on paljon mahdollista. Ostin Rosen kortit 1970 luvulla kuolinpesän huutokaupasta Helsingissä. Samoihin aikoihin sain matka-arkun erään kuolinpesän tyhjentäessä kaikki "romunsa" jätelavalle, kuten silloin oli tapana. Myös nämä Rosen kortit olivat huutokaupassa pienessä pahvilaatikossa ja se laatikko myytiin nimikeellä "paljonko tarjotaan tästä laatikosta, kukaan ei tiedä mitä se sisältää"? Tarjosin siitä ehkä 15 markkaa. Kotona huomasin että se oli täynnä vanhoja postikortteja aina 1700 luvun lopulta lähtien, niiden korttien joukossa oli myös Rosen kortit. Kaikki ne kortit jotka olivat siinä laatikossa (Lähes 100 kpl) ovat hyvin kauniita ja niitä oli lähtelty ympäri maailmaa. Kortit ovat minulle hyvin arvokkaita menneen maailman kuvastimena. Löydät niitä osoitteista:
http://lostworldcards.blogspot.com
http://lostworldsecondpart.blogspot.com
http://lostpeoplecards.blogspot.com
http://lostfinnishcards.blogspot.com
http://marttawendelincards.blogspot.com.

Ihmisillä on taipumus heitellä pois kauniita ja arvokkaita asioita, toisilla on onneksi taipumus keräillä niitä, joten aina saadan myös jotakin talteen.

Jatkan vielä tämän Blogin kehittelyä ja yritän saada ratkaistua Rose Marie Parkkisen mielenkintoisen ja arvoituksellisen elämän. Jos teillä lukjat on hänestä jotakin tietoa niin voitte jättää kommenttinne tänne Blogille, klikatkaa Comments näppäintä ja saatte itsellenne auki kirjoitus ikkunan.
Jatketaan tutkimuksia, terveisin Kauko Allén.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home